14-december-2009

Op de show in Brussel deden vandaag weer 2 nakomelingen van King Obilix mee.Namelijk Idefix en IX-dream, beiden hebben het weer fantastisch gedaan.Het teefje IX-Dream werd 1e veelbelovend in de baby klasse waar er maar liefst vier teefjes mee deden. De reu Idefix werd 2e veelbelovend met  drie reuen in de babyklasse.

Sophie en Luc van harte gefeliciteerd met deze super resultaten!!

 

Er staan sinds vandaag weer  nieuwe foto's van de kinderen van Obilix op de pagina Nakomelingen-"vier en halve maand",bedankt Sophie en Luc voor het sturen van de foto's!!!

 

29-november-2009

Vandaag ben ik met King Obilix naar de Winner geweest in Amsterdam.Er waren maar liefst 52 witte herders ingeschreven, wat bijna net zoveel is als op een clubmatch van de ZWHVN.Dit betekent dat de concurentie best groot was.

Obilix is 2e Uitmuntend in de kampioensklasse geworden wat een uitstekende prestatie was tussen zoveel mooie honden.

Kijk voor het keurverslag en foto op zijn pagina bij showresultaten.

 

Er staan nieuwe foto's van de kinderen van Obilix op de pagina nakomelingen.Bedankt Sophie, voor het sturen van de foto's!!!

 

24-oktober-2009

Vandaag heeft Idefix, de zoon van King Obilix & Cherie Perly, zijn eerste show in Leuven(Belgie) gelopen.Hij liep hier in de baby klasse en kreeg een mooie Veelbelovend.Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat Luc en Idefix !! Ook deed zijn zusje IX-Dream mee en werd 1e veelbelovend. Super Sophie, ook jij gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.Foto's van de kinderen van Obilix kun je vinden op de nakomelingen pagina.

 

03-oktober-2009

Op de show in Charleroi in Belgie deden vandaag voor het eerst twee

nakomelingen van King Obilix mee.Beide pups zijn bij de fokker gebleven.De reu Ingo werd 1e veelbelovend, en het teefje IX-Dream 3e veelbelovend,in de babyklasse.Sophie van harte gefeliciteerd met dit super resultaat!!

 

13-september-2009

Vandaag was de clubmatch van de ZWHVN in Houten.

Het was een drukke chaotische dag , i.v.m de redactie van het clubblad moest er ook door mij gefotografeerd worden bij zowel de plaatsingen als de behendigheid en de inventarisatie.Daarnaast had ik King Obilix ook nog ingeschreven dus er moest ook nog geshowd worden. Obilix werd 1e uitmuntend in de kampioenklasse met een fantastisch keurverslag. Tevens heeft hij weer met Lianne de Kind-Hond show gelopen.Wat geen plaatsing opleverde omdat Obilix er niet zoveel zin in had en moeilijk te handelen was voor Lianne.

Kijk voor de foto en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten.

 

05-september-2009

Vandaag zijn we op de clubmatch van de KC Emmen geweest, de reden dat we daar waren, was omdat mijn vriendin haar dochter Lianne(7), graag met King Obilix de Kind-Hond show wilde lopen, dit als oefening voor de clubmatch van de ZWHVN op 13 september.

Vandaar dat ik Obilix ook voor de gewone show had ingeschreven.

Zowel Obilix als Lianne hebben het fantastisch gedaan.

Allereerst werd Obilix: 1e uitmuntend, Beste Reu, BOB, BIG en vervolgens ook nog 2e Best in Show!!!! Daarnaast werden Lianne en Obilix ook nog 2e in de Kind-Hond show!!

Dus al met al een topprestatie voor beiden!!

Kijk voor foto's en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten.

 

29-augustus-2009

Vandaag zijn we naar Belgie geweest om de puppie's te bekijken van King Obilix en Cherie Perly.Deze zijn nu 6 weken.De pups zagen er fantastisch uit; het ziet er naar uit dat het 2 stokhaar en 5 langstok pups zijn.Alle pups gaan rond 12 september naar hun nieuwe baasjes.De fokker zal zelf een stokhaar reu houden, daarnaast gaat er een pup naar een fokker in Mexico, wat ik wel heel bijzonder vind.

Er zijn een paar nieuwe baasjes, die ook met de hondjes willen gaan showen, wij gaan dit uiteraard volgen.We wensen alle nieuwe baasjes heel veel succes met hun pup, geniet er van, voordat je het weet zijn ze groot.

Binnenkort verschijnen de foto's op de pagina "nakomelingen".

 

02-augustus-2009

Vandaag zijn we met King Obilix naar de clubmatch van de Witte Herder Vereniging in Belgie geweest.Waar voor de 5e keer een clubmatch werd georganiseerd in Wetteren vlakbij Gent.

Obilix kwam uit in de kampioensklasse waar hij de 1e plaats behaalde en vervolgens nog Reserve Beste Reu werd.

Al met al weer een uitstekende prestatie!!!

 

25-juli-2009

Er zijn geen pups meer beschikbaar, alle pups zijn inmiddels voorzien van een nieuw baasje.

 

19-juli-2009

Op 19 juli zijn er 7 pups geboren uit de combinatie Cherie Perly vom Sutumer Grund en King Obilix.Het zijn 4 reutjes en 3 teefjes.

We zijn super trots op Obilix eerste nakomelingen en hopen dat ze net zo'n geweldig karakter en uitstraling hebben als Cherie & Obilix !!

Er is op dit moment nog 1 reu beschikbaar.Mocht u nog interessse hebben in deze pup kunt u contact opnemen met :

S.Lefebvre tel:0032-477953978 of http://berger-blanc.be

Er zullen wekelijks pupfoto's op de pagina "nakomelingen" verschijnen.

 

30-juni-2009

Super nieuws uit Belgie: King Obilix word vader, de teef Cherie Perly vom Sutumer Grund is drachtig!!! De "prinsjes en prinsesjes" worden omstreeks 19 juli verwacht. Het zal hier gaan om zowel langstok als stokhaar pups.

 

7-juni-2009

Op de Kampioensclubmatch van de ZWHVN in Houten, kwam King Obilix uit in de kampioensklasse waar hij tegen zijn grote concurent Ice Wolf van Cosmo's Noflick Stee moest lopen.

Obilix werd 1e Uitmuntend, al met al weer een geweldige prestatie.

Kijk voor de foto en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten

 

24-mei-2009

Vandaag heeft King Obilix zijn 2e Duitse Kampioenspunt behaald in Oldenburg.Obilix werd 1e uitmuntend in de kampioensklasse,wat hem een CAC op leverde.Dus al met al weer een superresultaat!!!

Kijk voor de foto en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten.

 

17-mei-2009

King Obilix had vandaag een thuiswedstrijd, ik had hem ingeschreven voor de clubmatch van de KC Assen,omdat we hier lid van zijn. Hij heeft het uitstekend gedaan, hij stond met 4 witte herders in de open klasse.Het resultaat was 1e Uitmuntend vervolgens Beste Reu en BOB !!! En tevens eindigde hij in de rasgroep op de 2e plaats.Kijk voor de foto en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten.

 

3-mei-2009

Vandaag zijn we met King Obilix naar de Europa Sieger in Dortmund geweest.Er waren 41 witte herders ingeschreven, dus wederom veel concurentie van een hoge kwaliteit.Obilix had niet echt zijn dag, en had er niet echt veel zin in, en dat was te merken als de keurmeester

keek ging hij zitten.Wat absoluut van invloed was op het resultaat, Obilix werd 2e in de kampioensklasse vervolgens moest hij voor reserve beste reu, maar ook op dat moment liet hij nog even merken dat hij er geen zin in had. Waarop de keurmeester zich verontschuldigde en een andere hond reserve maakte om dat Obilix zich niet toonde.De 2e plaats in de kampioensklasse leverde hem wel een reserve CAC op, en dit is tevens zijn eerste kampioenspunt in Duitsland, dus al met al zijn we toch blij met dit resultaat !!!

Kijk voor de foto en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten.

 

13-april-2009

Op de Paasshow in Leeuwarden met maar liefst 36 inschrijvingen,  heeft King Obilix weer een geweldig resultaat neergezet. Allereerst

1 uitmuntend in de kampioensklasse

(waar nog 2 fantastische kampioenen in stonden), en vervolgens

Beste Reu !!!

Kijk voor de foto en keurverslag op zijn pagina bij showresultaten.

 

5-april-2009

King Obilix heeft vandaag op de Brabo show in Antwerpen een geweldig resultaat behaald. Allereerst 1 uitmuntend in de kampioensklasse, vervolgens Beste Reu en werd ook nog BOB. Tevens behaalde hiermee de titel "BRABO WINNER 2009" !!

En tenslotte eindigde hij in de rasgroep bij de eerste 10.

Kijk voor de foto's op zijn pagina bij showresultaten.

 

2-april-2009

Verwacht zomer 2009:

Lang & stokhaar pups uit de volgende combinatie:

King Obilix v/d Timberhoeve & Cherie Perly vom Sutumer Grund

 

Verwacht zomer 2009:

Stokhaar pups uit de volgende combinatie:

King Obilix v/d Timberhoeve & Soraya van Kardens Destiny

 

Kijk voor meer informatie op de pagina nakomelingen.

 

29-maart-2009

Vandaag zijn we met King Obilix naar de show in Luxemburg geweest, zijn 2e buitenlandse show.Er waren maar liefst 68 witte herders ingeschreven,dus aan concurentie geen gebrek!! Dit was voor Obilix de eerste keer in de kampioensklasse, waar we maar liefst met 5 kampioensreuen in stonden,stuk voor stuk prachtige honden met de nodige titels, hij was de enige stokhaar.De keurmeester heeft het erg moeilijk gehad om een keus te maken tussen de 1e en de 2e plaats, uiteindelijk naar veel op en neer lopen is Obilix 2e geworden, en ging de 1e plaats naar de Franse reu van Bois dus Ternes.Obilix werd wel reserve kampioen.Al met al een super prestatie met zoveel kwaliteit!! Kijk voor de foto's op zijn pagina bij showresultaten.

 

21-februari-2009

Vandaag heeft Shakira v/d Timberhoeve bij de

behendigheidswedstrijd van "HSC De Pijnhorst"in St.Oedenrode

een 3e prijs gewonnen op het vast parcours. Tevens haalde ze

haar 3e U-tje en daarmee promoveerd Shakira naar de B1 klasse.

 

20-februari-2009

Vanaf vandaag is King Obilix zijn DNA geregistreerd volgens de

 "ISAG2006" norm.Dit is in Nederland nog niet verplicht maar in het buitenland al wel bij evt.dekkingen.

 

7 -februari-2009

KING OBILIX officieel "NEDERLANDS KAMPIOEN" , de eerste stokhaar reu in Nederland en de 3e witte herder in Nederland !!!!

King Obilix heeft vandaag op de show in Eindhoven zijn laatste punt behaald. Allereerst 1e uitmuntend in de open klasse, vervolgens Beste Reu en Best of Breed. En tenslotte ook nog 2e in de rasgroep, wat niet alleen een mooie beker opleverde maar ook een uitnodiging voor de Hond van het Jaar Show(deze uitnodiging ontvang je alleen als je bij de eerste 3 eindigt in de rasgroep).

We zijn dan ook SUPER trots op onze kanjer!!!

Kijk voor het uitgebreide keurverslag en foto op de pagina showresultaten.

 

Shakira van de Timberhoeve heeft het vandaag super gedaan op haar 2e behendigheids wedstrijd in Dronten.

Op het vast parcours 6e + U(itmuntend), op de Jumping 11e +U

Om te promoveren naar de B1 klasse heeft ze nog 1 U nodig. Zie voor foto's www.curlie.net

 - - -